Met een gerust hart op vakantie: regel je reis- en annuleringsverzekering

De vakantie is geboekt; de voorpret kan beginnen. Maar voordat je incheckt op het vliegveld of in de auto springt, is er één cruciaal aspect dat je niet mag vergeten. We hebben het natuurlijk over een reis- en annuleringsverzekering. Het kan een wereld van verschil maken als er onverwachte dingen gebeuren voor of tijdens je vakantie. Wij zetten het nog eens voor je op een rijtje aan de hand van twee praktijkvoorbeelden. 

Met een gerust hart op vakantie: regel je reis- en annuleringsverzekering

Waarom een reis- en annuleringsverzekering?

Een reisverzekering dekt een breed scala aan mogelijke problemen of ongelukken die tijdens de vakantie op je pad kunnen komen. Denk hierbij aan medische kosten, verlies van bagage of diefstal van persoonlijke eigendommen. Een annuleringsverzekering biedt dekking van kosten die je maakt wanneer je genoodzaakt bent je reis te annuleren of vroegtijdig te beëindigen vanwege onvoorziene omstandigheden, zoals ziekte, een sterfgeval of ernstige schade aan je woning.

Een reis- en annuleringsverzekering in de praktijk

Om het belang van een reis- en annuleringsverzekering extra duidelijk te maken, lichten we twee praktijkvoorbeelden uit. Neem het verhaal van Lisanne en Mark. Zij boekten hun droomreis naar Bali, maar een week voor vertrek brak Lisanne haar enkel. Dankzij hun annuleringsverzekering kreeg het stel niet alleen de volledige reissom terug, maar ook de kosten van excursies die ze vooraf hadden geboekt. Hun vakantieplannen zijn zorgeloos uitgesteld. Eerder dat jaar hadden ze ook al pech, toen hun koffers achterbleven op Schiphol tijdens een citytrip naar Barcelona. Doordat ze goed verzekerd waren, kregen ze beiden de gemaakte kosten voor kleding en toiletspullen vergoed.

Daartegenover staat het verhaal van Tom en Fleur. Zij planden een vakantie naar Curaçao, maar Tom werd net voor vertrek getroffen door een blindedarmontsteking en moest onder het mes. Naar het geld waarmee ze de vakantie hadden betaald, konden ze helaas fluiten. Een vriendengroep uit Rotterdam had ook pech, toen tijdens hun verblijf op Ibiza de huurauto werd gestolen. Zij moesten zelf opdraaien voor de kosten; daar ging de vakantievreugde… En zo zijn er nog tal van voorbeelden te benoemen, met een goede óf een slechte afloop.Hoe kies je de juiste verzekering?

Hoe kies je de juiste verzekering?

Er zijn veel aspecten die invloed hebben op het kiezen van de juiste verzekering, zoals de plaats van bestemming, de activiteiten die op de planning staan, de duur van je reis en je eigen risico. Welke kosten er precies worden gedekt, varieert bovendien per verzekering of verzekeraar. Bij Vaes Finance helpen we je graag met het vinden van de verzekering die het beste past bij jouw persoonlijke situatie en vakantieplannen. Onze onafhankelijke adviseurs vergelijken verschillende aanbieders en zorgen ervoor dat je hoe dan ook optimaal verzekerd bent, zodat je vakantie niet in het water valt. Regel je verzekering op tijd en neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken, we helpen je graag op weg!

Neem contact op voor meer informatie

Vragen, opmerkingen of simpelweg even kennismaken?
Laat jouw gegevens achter en we nemen vrijblijvend contact met je op.

We zijn er voor jou!

Contact us